eindejaarsopruiming 1: live

zo’n 45 bandjes heb ik dit jaar gezien & gehoord. onderaan een redelijk volledig overzicht, maar welke zijn me nu echt bijgebleven? in chronologische volgorde:

damien rice 25 februari @paradiso
wat ik daar van vond staat hier te lezen. en na afloop cursive in de kleine zaal.

franz ferdinand 6 maart @paradiso
de cd maakte me al zo vrolijk dat ik direct een kaartje had gekocht om ze in paradiso te zien. en ik heb de hele avond staan dansen. we mochten onverwacht, ook zonder kaartje, blijven om joss stone te zien. helemaal niet slecht maar het was de avond van franz ferdinand. en wat ben ik blij dat ik ze gewoon nog in paradiso heb kunnen zien.

oceansize/the stands/the zutons london calling, 27 maart @paradiso
de 3 hoogtepunten van de eerste versie van london calling dit jaar. ik schreef hier een -wel erg summier- verslagje.

90 day men/british sea power/the shins tombola, 3 april @paradiso
lees hier mijn verslag.

jw roy/jennie stearns/johnny dowd 4 april @paradiso
een zondagmiddag in paradiso. de zon deed haar best door de kieren van de gordijnen te schijnen. hier kun je lezen hoe het toch een middag vol blues & bier werd.

boris mccutcheon 25 april @de tichel
het heeft wel wat, om bij het over elkaar slaan van je benen te moeten oppassen dat je de pedals van de gitarist niet in de war schopt. helemaal vooraan op een klapstoeltje in een heel klein zaaltje, en een perzisch tapijtje dat dienst doet als podium. en wat een mooie americana maakt boris. en wat leuk, dat na afloop de gitaar rondgaat en er nog wat gespeeld en gezongen wordt door publiek en bandleden. jennie stearns was er ook, de gitaar liet ze jammer genoeg aan zich voorbij gaan. hier schreef ik er eerder over.

daryll-ann/hackensaw boys 28 april @paradiso
de eerste keer dat ik daryll-ann live zag. en waarschijnlijk de laatste want niet lang na dit concert doekten ze zichzelf op. hele goede live-band. op fabchannel is het optreden nog te zien. voorprogramma alamo race track was lekker hard. ik heb ook nog iets meegekregen van mark olson & victoria williams in de kleine zaal. allercharmantst maar eerlijk gezegd trek ik haar stem niet. de hackensaw boys, later in de kleine zaal, maakten me wel erg vrolijk met hun licht-geschifte bluegrass.

gem 30 april @paradiso
op dezelfde avond waren ook bettie serveert, scram c baby, hallo venray en the bees de moeite waard maar ze moesten het afleggen tegen gem. ik had nog nooit van ze gehoord en de cd was nog net niet uit. wat een lekker rockbandje zeg, van mij mogen ze het gaan maken. oh wacht, dat doen ze al.

josh ritter 27 mei @paradiso
daar schreef ik hier iets over.

von bondies/black rebel motorcycle club 30 juni @paradiso
een hele fijne double bill. BRMC speelden ook nog wat nieuw spul, goed genoeg om me erg nieuwsgierig te maken naar hun nieuwe cd.

grootste misser: dat ik weggelopen ben bij the killers, die na afloop in de kleine zaal speelden. ik kende ze niet en ze klonken erg goed. jammer genoeg begon er iemand tegen me aan te lullen waar ik geen zin in had. ik had me daar makkelijk vanaf kunnen maken maar om de een of andere reden was mijn zin verdwenen. ik ben naar huis gegaan met BRMC naspelend in mijn hoofd. nu ik de cd van the killers ken heb ik spijt van dat weggaan, hopelijk krijg ik in 2005 een herkansing.

nick cave 23 november @heineken music hall
ah, nick cave. eerst die fantastische dubbel cd, en dan ook nog eens zo’n optreden. ik schreef er hier al over.

vanavond ga ik nog even naar de melkweg denk ik, nog een keer gem, solo en zZz.

gezien in 2004: damien rice, cursive, franz ferdinand, joss stone, oceansize, stazi, goldie looking chain, the keys, the stands, the zutons, the veils, archie bronson combo, 90 day men, the broken family band, british sea power, woodstar, the shins, jw roy, jennie stearns, johnny dowd, boris mccutcheon, alamo race track, daryll-ann, mark olson & victoria williams, hackensaw boys, scram c baby, d-men, gem, hallo venray, bettie serveert, the bees, armand, a girl called eddie, josh ritter, von bondies, black rebel motorcycle club, the killers, a balladeer, c-mon & kypski, the departure, art brut, the subways, sons and daughters, mercury rev, nick cave, paper moon, detroit cobras, david kitt, british sea power (alweer). verder nog een verzameling nederlanders die dylan zongen, bij de presentatie van zijn autobiografie in de melkweg. en ik ben vast nog iets vergeten.

Leave a Reply