les vacances

het lukt me maar niet iets over onze vakantie te schrijven. vrijdagavond had ik eindelijk een draft en ik vroeg de geliefde het stukje te lezen. ja, leuk stukje zei hij. dat is zo ongeveer wat we gedaan hebben. en daar legde hij de vinger op mijn ontevredenheid. het was een opsomming van ervaringen. van de bosbergwandelingen en de malle overbuurkoeien in de vogezen tot het avondlijk straatcircus in brussel. maar de heerlijkheid van al die dagen was uit mijn woorden niet te proeven, en daarom heb je het hier niet kunnen lezen.

hoe elke dag warm en loom was. hoeveel plezier we hadden om een zak bevroren sardientjes. hoe we wespendansjes deden in de middagtuin en nachtelijk dansten bij het krakkemikkige geluid van een ipod-cassetterecorder constructie. hoe de goudbepoederde vleugels van de motjes even magisch waren als de sterrenhemel buiten. hoe groen de sprinkhaan, hoe lekker de cognac, hoe heerlijk de geliefde. hoe samen we waren. niet een weekend of een lang weekend, maar al die dagen en nachten en nog een paar ervoor en erna.

dat krijg ik allemaal niet opgeschreven en ik ga het ook niet langer proberen. zoals de foto hierboven niet kan laten zien hoe mooi het dorpje was, hoe hoog de bergen waren en hoe zonnig de dagen, zo schiet ook mijn schrijven tekort. wellicht schrijf ik nog iets anekdotisch binnenkort, maar voor het algemene beeld moet maar volstaan dat de vakantie fijn was. zo heel erg fijn.

4 thoughts on les vacances

Leave a Reply