the writing on the wall

ik houd van grafitti, het hoort bij een stad. als tiener had ik een groot boek vol foto’s uit new york en interviews met de makers over het waarom, en over de spanning en het gevaar van het ‘snachts zetten van een metershoge tag op een metro. maar ik zag al jaren niets leuks meer, of misschien lette ik wel niet goed op. tot ik een jaar of 2 geleden af en toe intrigerende uitspraken tegenkwam in de stad. het duurde een tijdje tot ik het verband zag: boven al die uitspraken stond laser 3.14.

inmiddels is er geen houden meer aan: ik zie er steeds meer en niet langer alleen op straat. in februari las ik over hem bij hinke en meer recentelijk bij omar (hier, hier, hier, hier en vandaag ook hier). nu heeft hij dus een eigen site. a site dedicated to the dissident minds. the ones witnessing the failing of our time.

ik ben een laser-fan. ik wandel graag tegen uitspraken aan als:

with great art comes great irresponsibility-such great wealth living in such great poverty-the letters have left the pages

etcetera.

maar mijn favoriet blijft toch snow-white and the 7 basketcases. telkens maakt het me vrolijk daar langs te lopen, al doet het me soms ook aan de G8 denken. hij is nu, geflankeerd door opgeschoten groen onkruid, mooier dan op het plaatje (waarvan je op laser’s site een grotere versie kunt zien).

een paar weken geleden had ik de geliefde wat lasers aangewezen op een wandeling door de buurt. toen we later op het balkon zaten wees hij me op iets dat ik zelf nog niet eens had gezien: vanaf mijn balkon en uit mijn raam heb ik uitzicht op een laser, zomaar aan de overkant van de gracht. het voelt als een kadootje.

6 thoughts on the writing on the wall

 1. Grrrr…uitzicht op een eigen Laser 3.14. Wat een gift. :)
  Maar je hebt soms het gevoel alsof hij ze speciaal voor jou heeft opgeschreven niet? En net om de hoek vlucht.

 2. Moniiq, ben je weleens in Barcelona geweest? Afgelopen november zijn lief en ik een weekje op bezoek gegaan bij wat Canadese vrienden die daar studeerden. Ze hadden een appartement in de ‘Barri Gotíc'(de Gotische wijk) en daar wemelt het van de prachtige teksten, afdrukken(met sjablonen), alles. Je verzint het niet, zo mooi. Op dat moment waren de Canadezen dan ook helemaal vol van hun laatste ‘overwinningen'; het werd een opbieden met nieuw gemaakte foto’s van graffitti’s. Erg de moeite waard dus!

  p.s. check mn nieuwe projekkie!

 3. @omar: ik ben er wel eens een paar vlak achter elkaar tegengekomen waar ik zoveel mee kon dat ik dacht goh, kent-i me soms?

  ik heb hem nog niet de hoek om zien rennen, maar ’tis dan ook al even geleden dat ik een echt nieuwe ontdekte. ‘kzal straks weer goed om me heen kijken!

 4. @roy: niet op een leeftijd die ik me kan herinneren in ieder geval. hier en vooral ook op de volgende pagina’s staan wel erg mooie foto’s van grafitti in barcelona, is dat ongeveer wat je gezien hebt?

  je projekkie: daar had ik hier al over gelezen, en maybelline en i am a robot heb ik al een tijdje in itunes (en klinken *erg* lekker!). ga je er ook mee optreden?

 5. Hmm…ik zal eens kijken, volgens mij staat er nog wel iets op de site van mijn vriendin aan foto’s. Maar dat weet ik niet zeker. Ik ga op zoek!

 6. Redelijk zinledige mededeling: “snow-white and the 7 basketcases” komt ook voor in een nummer van Godley & Creme, ” Englishman in New York” geloof ik.

Leave a Reply