opruim-ellende

ik schreef al eerder over het geworstel om tot een jaarlijstje van mijn favoriete muziek te komen. wel, dit blog wordt duidelijk niet vaak door connoisseurs bezocht. pas gisteren attendeerde iemand mij er op dat de cd van oceansize van 2003 is. ik heb nog een vage hoop dat de nederlandse release dan misschien van 2004 is maar vrees het ergste. de top 10 is dus nog niet klaar.

daarenbij heb ik mezelf een ander probleem op de hals gehaald: door deel 1 live te noemen en vervolgens deel 2 letters, rest mij weinig dan voor deel 3 terug te grijpen op iets in de trant van langspeeldingen.

ik houd me aanbevolen voor tips. nee, niet muzikaal, dat is wat te laat. maar een alternatief voor langspeeldingen zou fijn zijn.

4 thoughts on opruim-ellende

  1. maar heren, ik hecht zo aan de alliteratie. misschien moet ik die inderdaad vervangen door ritme. dan klinkt ‘groeven’ wel lekker: live, letters, groeven.

    of toch langspeelschijfjes? ik behoud dan zowel de alliteratie als de bijna kwadratische toename in lettergrepen (vond ik ook leuk namelijk), en het is meteen helder dat cd-singles niet mee mogen doen.

    hmmm. dank voor de tips. ik verwacht 1 januari ‘t lijstje te posten.

  2. Op de refererende ‘l’ na is ‘langspeelschijfjes’ wel een van de minst allitererende woorden in onze taal volgens mij, nauwelijks uit je mond te krijgen!
    Blijft over ‘Litaniën’. Maar het is *jouw* lijstje ;-)

Leave a Reply