panamarenko [3]

mañana.

geen rampen, wel andere bezigheden. bovendien hing het woord in de lucht vandaag: mañana. mañana. het klonk heel lekker.

4 thoughts on panamarenko [3]

 1. Leeft ie eigenlijk nog? rare vraag misschien, maar opeens hoorde je nog maar weinig over de man. Grappig dus, dat je er over begint. Hij heeft altijd bij moeders thuis gewoond(fraai detail).
  1 van de indrukwekkendste dingen die ik heb gezien was zijn eh..’UFO’ in het SMAK in gent. Zien!

 2. jaja, hij leeft nog! hij heeft trouwens ook (maar moeders leeft misschien niet meer?) een zooitje papagaaien bij hem wonen, en een huis in zwitserland ook.

  ik heb ‘m in een gallerie in antwerpen zien werken aan de scotch gambit, ook indrukwekkend. vanavond lukt ‘t hopelijk daar wat meer over te schrijven.

 3. nee, toch niet vanavond. ik ben al wel vergevorderd maar het verhaal zo afmaken dat het hem recht doet, en de juiste links vinden, en weer zo’n heel mooi plaatje daarbij… hij verdient meer aandacht dan ik hem vanavond nog kan geven. ik zeg wederom: mañana.

  oh, roy: hij heeft een officiele site tegenwoordig. daar staat ook wat-i tegenwoordig uitspookt. bij 2005 staat: Naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag begin februari, wordt Panamarenko door burgemeester Patrick Janssens plechtig ontvangen op het Antwerpse stadhuis. De kunstenaar wordt geprezen voor zijn “onaangepast gedrag, ook wel creativiteit genoemd”, aldus de burgemeester.

  en 4 juni aanstaande opent zijn zomertentoonstelling bij antwerpen, met onder andere de vliegende schotel!

 4. Heen!
  Zowiezo al véél te lang niet in Belgie geweest. (notabene zo’n 15 km van de grens opgegroeid…)

Leave a Reply