paper moon

donderdag deed het utrechtse bandje paper moon een instore optreden in phantasio, een fijn cd-winkeltje in de jordaan. soms wil ik iets dat besteld moet worden terwijl het bij boudisque vast gewoon in de bakken ligt, maar wat maakt dat uit in deze tijden. de cd’s die ik koop heb ik 9 van de 10 keer toch al gedownload om ze te beluisteren. ik kom liever bij phantasio dan bij boudisque en bovendien is het hier praktisch om de hoek. of 2 hoeken, eigenlijk. ik kom er altijd langs op weg naar huis, ook afgelopen donderdagavond.

erg druk was het niet, al viel dat nauwelijks op. een winkel lijkt al snel gevuld. een blikje bier erbij en 4 jongens die mooie liedjes zingen, wat wil een moniiq nog meer na een werkdag?

ok, er valt best iets op af te dingen. paper moon is niet vernieuwend noch erg spannend. veel meer slechte dingen om te schrijven kan ik niet bedenken. mooie samenzangen op echte melodieen, 2 gitaren, een bas en (tijdens ‘t optreden) een drummer zonder drums maar met diverse ritmische speledingetjes. jaren ’60, beatles en byrds zeggen de recensies en zo klinken de fraaie liedjes ook.

ze speelden er 8. ik had er nog nooit een gehoord maar na beluistering van de cd meen ik dat ze in ieder geval speelden: come on stranger, (so very) stella, don’t go down, little or less, talking to the rain (niet op de cd, wel op hun site te beluisteren) en the lost parade als afsluiter. dat zijn er 6, welke mis ik dan nog, fortune traders? nee, dat is giswerk, die andere 2 weet ik gewoon niet meer.

‘khad best wat om een toegift willen zeuren maar direct na het laatste liedje werd de cd opgezet. die ik heb gekocht en natuurlijk heb laten signeren. nog wat met zanger hanz gebabbeld en met een paar andere mensen en om kwart over negen was ik thuis. dat wil ik best vaker, zo’n optreden op de terugweg van werk naar huis.

de cd bevalt me ook. polaroid girl is een onverwachte favoriet. waarom? wel, lees mijn stukje the picture paradox maar eens. en misschien spelen ze dat een volgende keer. slim hoor, dan moet ik ze nog een keer gaan zien. wel, alsof dat zo erg is…

16 thoughts on paper moon

 1. Heej, da’s leuk Moniiq, bedankt! En nog even om jouw lijstje af te maken: de andere 2 nummers waren (inderdaad) Fortune Traders en Battered Car.

 2. mmm, toch een beter geheugen dan ik dacht. alleen ‘battered car’ wist ik echt niet meer. wel, graag eens tot ziens!

 3. Hoi Moniiq,

  Phantasio was erg leuk. We hebben niet meer onversterkt gespeeld sinds een verjaardag van een vriendin, een paar jaar geleden. Het viel me helemaal niet tegen. We konden elkaar en onszelf erg goed horen en het was wel een intieme sfeer zo. Kom gerust nog eens kijken, dan spelen we Polaroid Girl.

  Liefs,

  Ace,
  Paper Moon -XX-

 4. Bah…. wat zijn de heren van papermoon klef met moniiq wiejjjjjjjjjj……. al moet ook heel eerlijkheidshalve wel toegeven dat je een leuk stukje hebt geschreven over hun optreden in phantasio…. het was daar idd errrruggggg… gezellie….Maareuhhhhhhh…… niet zo klef hoor heren begrepen???? ;)

 5. ace, als jullie weer eens in de buurt zijn kom ik met plezier kijken. maar ‘polaroid girl’ spelen? mmm, als ‘amsterdammertje’ maar niet gaat slaan dan ;)

 6. amsterdammertje, de heren doen volgens mij gewoon aan klantenbinding ofzo. wel bedankt voor het verpakte complimentje.

 7. Nou zeg,

  Ik heb wel eens kleffer gezien ;-) Paper Moon is wellicht gewoon een kleffe band. We zijn zelfs wel eens door Stacey aangekondigd als ‘die vier homo’s uit Utrecht’ duz… Ik begin Amsterdam wel leuk te vinden de laatste tijd, de in-store bij Phantasio heeft daar zeker aan bijgedragen.

  Jullie Rotturdammertje..

  Ace -X-

 8. Beste moniiq amsterdammertje is niet geweldadig…. houd alleen niet van klef hahahaha…….en polaroid girl nou jongens van mij mogen jullie hoor? als het me te klef wordt loop ik er wel uit oke???? groetjes…

 9. met twee armen in de lucht roep ik: homo’s! hihi!
  wel fijne homo’s hoor! en muzikaal ook wel af en toe.
  en moniiq heeft handtekeningen dus het leven kan niet meer stuk ! ik zeg: halleluja !

 10. het leven van een grijzige wollen muts is helaas wel een beetje stuk. eenzaam achtergebleven in phantasio, handtekeningloos maar vooral ook zonder warm hoofd. is-i soms van iemand hier?

  en ace, amsterdam is hartstikke leuk! utrecht ook trouwens maar rotterdam associeer ik (op een paar leuke ervaringen na) vooral met teveel nachten die ik er eenzaam op werkgerelateerde hotelkamers heb moeten doorbrengen. net als noordwijk, bergen en een paar gehuchten op de veluwe. weet niet of dat ooit nog goed komt.

 11. Nou moniiq….wat betreft rotterdam ben ik het wel met je eens hoor???;-) maar op de velwuwe zijn echt heleeeeee…… mooooooiiiiieee… plekjes hoor???? Daar kom je tenminste nog es tot rust!!! Misschien zat je net in het verkeerde hotel op het verkeerde moment en de op de verkeerde plek?????
  En als je voor het werk ergens bivakkeert is toch altijd anders dan dat je er prive zit toch?? :-) hihihihi…. grapje……

 12. friezinne: ‘grapje……’

  er zijn op internet zat plekken waar mensen zich anoniem of onder schuilnaam kunnen vervelen (met overmatig gebruik van vraag- en uitroeptekens) maar dit is er niet 1 van. ik waarschuw maar even.

 13. Heheh, het zit diep he? Toch als je ‘szomers toevallig in de buurt bent, zou je er nog eens een kijkje moeten nemen. En dan niet aan het strand maar in de oude dorpskern. Het Lindeplein met zijn fraaie lindebomen en historische waterpomp. De knusse straatjes daarachter met hun eeuwenoude pandjes…. Nee, zeker geen dagvullend programma, maar dat laat dan nog wat tijd om wat over de boulevard te flaneren, een zonovergoten terrasje te pikken, en wellicht een bruine bistro te bezoeken, want de zee maakt hongerig. Oh ja, en in de zomer tiert het nachtleven er vanuit de rijkelijk aanwezige kroegen tot ver de openbare weg op. U weet niet wat u ziet!

  En tja, als je associaties dan nog steeds negatief zijn, dan moet het maar gebeuren. Dat hele noorwijk de zee inwaaien, dat is.

  Jan

 14. Oeps, ik had in mijn fupje het stukje tekst over werkgerelateerde hotelkamers gekwoot (tussen kleiner en groter-dan tekens) Dat heeft de blogeditor, streng als hij is, verwijderd, zie ik nu. tIs maar dat u dat weet.
  Jan

 15. Lieve Amsterdammers,

  ik wil CD’s van Lucreatia Van Vandervloot. Niet in belgie verkrijgbaar, maar wel in het CD-winkeltje Phantasio. Kent iemand het emailadres of website van deze shop?

Leave a Reply